Waardebepaling landbouwgrond

Professionele waardebepaling dankzij 't Boerenhuys

Bij een waardebepaling van agrarisch vastgoed wordt de marktwaarde van een landelijk vastgoedobject bepaald door een taxateur. Deze marktwaarde geeft weer hoeveel geld het pand of object zou opbrengen wanneer het op dat moment in de verkoop geplaatst zou worden. Hierbij wordt gekeken naar de huidige staat van het agrarisch vastgoed, de huidige functie(s) ervan en mogelijke aanvullende nieuwe functies of mogelijkheden.

Aan de hand van de waardebepaling van het landelijk vastgoed wordt vervolgens een gedetailleerd taxatierapport opgesteld, waarin de eigenschappen en kenmerken van het pand of object omschreven staan, vergezeld door enkele foto’s van het getaxeerde pand.

Waardebepaling van landbouwgrond

Ben je in het bezit van landbouwgrond en ben je benieuwd naar de exacte waarde van deze grond? Het kan zijn dat je dit puur uit interesse zou willen weten of bijvoorbeeld met het oog op een aanstaande verkoop van de landbouwgrond. Naast de waardebepaling van agrarisch vastgoed, is het uiteraard ook mogelijk om de waarde van alleen de landbouwgrond te laten bepalen. Om de kostprijs van landbouwgrond in West-Vlaanderen of Oost-Vlaanderen te laten berekenen, zit je goed bij 't Boerenhuys.

Dit type waardebepaling gaat in principe hetzelfde in zijn werk als een waardebepaling van agrarisch vastgoed, met als verschil dat er in dit geval natuurlijk geen pand aanwezig is waarvan de waarde bepaald dient te worden, maar enkel de waarde van de landbouwgrond. Ook bij de waardebepaling van landbouwgrond wordt een gedetailleerd taxatierapport opgesteld, waarin de marktwaarde van de betreffende landbouwgrond wordt vastgesteld en wordt onderbouwd aan de hand van kenmerken, beschrijvingen en bijbehorende foto’s.

Het bepalen van de kostprijs van landbouwgrond en agrarisch vastgoed vereist uiteraard gespecialiseerde kennis. De gemiddelde prijs van landbouwgrond vind je misschien vlot terug, maar de specifieke prijs van een stuk weidegrond kan natuurlijk fors verschillen. Juist hierom dien je voor de waardebepaling van landbouwgrond en agrarisch vastgoed in het algemeen steeds een gecertificeerde taxateur in te schakelen. Daardoor ben je ervan verzekerd dat de marktwaarde van je landelijk vastgoed conform de geldende richtlijnen en de huidige situatie op de agrarische vastgoedmarkt wordt vastgesteld.

Vanuit het oogpunt van de kopers

Of je nu op zoek bent naar een taxateur voor de waardebepaling van je agrarisch vastgoed of voor de waardebepaling van je landbouwgrond, bij ’t Boerenhuys ben je voor beide soorten taxaties aan het juiste adres. Onze taxateurs zijn allen gecertificeerd, vakbekwaam en op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen binnen de agrarische vastgoedmarkt. Hiernaast hebben zij veel kennis vanuit het oogpunt van kopers van agrarisch vastgoed.

Daardoor kunnen zij de kenmerken en mogelijkheden van je agrarisch vastgoed of landbouwgrond uitstekend vertalen naar de wensen van potentiële kopers, hetgeen een positieve invloed kan hebben op de marktwaarde. De taxateurs van ’t Boerenhuys zijn in staat ieder agrarisch object of agrarische grond te voorzien van een gedetailleerde en correcte waardebepaling. Onze taxateurs kunnen waardebepalingen uitbrengen ten aanzien van verschillende soorten landelijk vastgoed en taxeren landbouwgrond in alle prijscategorieën. En uiteraard ben je bij 't Boerenhuys ook aan het juiste adres voor alle overige advies over de verkoop van je landbouwgrond in West-Vlaanderen of Oost-Vlaanderen.

Wil je nog meer weten over de waardebepaling van je landbouwgrond?
Neem contact op met de experts van 't Boerenhuys.

Steeds het nieuwste aanbod in uw mailbox?

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF


BEKIJK HET AANBOD

BEKIJK HET AANBOD

Neem een kijkje in ons aanbod panden en kijk zeker ook eens wat we al verkochten.

Meer info