Vierkantshoeve te koop? 't Boerenhuys gaat voor jou op zoek

Een vierkantshoeve vond je vroeger vaak in ons land, Nederland, Duitsland en Oostenrijk. Vaak wordt dit gelinkt aan de bekende Romeinse villa rustica, maar het ontstaan van beide woontypes staat eigenlijk los van elkaar. Veel van deze besloten boerderijen kwamen in stand in de 18de eeuw. Ook nu is er nog steeds regelmatig een vierkantshoeve te koop, maar ze zijn een stuk zeldzamer dan vroeger.

Ruimte als troef van een gerenoveerde vierkantshoeve

Een vierkantshoeve bood vroeger bescherming tegen ongewenste indringers, maar het was vooral bedoeld om in te spelen op de schaalvergroting in de landbouw. Daardoor waren steeds meer stallen en schuren nodig, zonder dat de landbouwers grote afstanden wilden afwerken. En uiteraard blijft het een hedendaags voordeel van een gerenoveerde vierkantshoeve: je geniet er van een mooie en ruime locatie die enorm veel mogelijkheden biedt.

Niet iedereen spreekt bovendien over een vierkantshoeve. In bepaalde regio's wordt dit ook een kwadraathoeve, carréboerderij of binnenhofboerderij genoemd. Wat jouw voorkeur ook geniet, bij 't Boerenhuys ben je aan het juiste adres als je zoekt naar een unieke hoeve die te koop staat.

Verschillende soorten vierkantshoeves te koop

Zie je op reis in Duitsland of Oostenrijk een vierkantshoeve te koop, dan zal het je vast opvallen dat deze er anders uitziet dan bij ons in België of Nederland. De zogenaamde 'Vierkantshof' bestaat doorgaans uit vier gelijkwaardige vleugels, terwijl er bij onze vierkantshoeves soms een linker- of rechtervleugel ontbreekt. Hierbij zal de binnenhof dan ook omsloten worden door een muur of een ander aanpalend pand.

Gerenoveerde vierkantshoeves hebben sterk aan populariteit gewonnen, onder meer door opkomende trends zoals cohousing en kangoeroewonen. Deze vorm van wonen biedt dan ook enorm veel ruimte, wat tegenwoordig niet meer evident is in het dichtbebouwde Vlaanderen. Uiteraard zijn er ook hoeves te koop op maat van één gezin, maar met dezelfde mooie landelijke uitstraling.

Het is aangewezen om een beroep te doen op een gespecialiseerde partij om je vierkantshoeve te koop aan te bieden of zelf een gerenoveerde vierkantshoeve te kopen. Dankzij ons uitgebreid netwerk, kennen we bij 't Boerenhuys vaak interessante opties of kunnen we je begeleiden voor de verkoop. Wil je een hoeve te koop zetten of ben je net zelf op zoek naar een opportuniteit? Aarzel dan ook niet om ons vrijblijvend te contacteren voor meer informatie.

Is je vierkantshoeve gebouwd voor 2001 en wil je graag verkopen? Vergeet dan je verplicht asbestattest niet. Hiervoor kan je terecht bij 't Boerenhuys als erkend asbestdeskundige.

Steeds het nieuwste aanbod in uw mailbox?

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF


BEKIJK HET AANBOD

BEKIJK HET AANBOD

Neem een kijkje in ons aanbod panden en kijk zeker ook eens wat we al verkochten.

Meer info