Gespecialiseerde taxatie van agrarisch vastgoed

In sommige gevallen is het een must om de waarde van je bedrijf of vastgoed te kennen. Het spreekt voor zich dat de taxateur - de persoon die deze waardebepaling uitvoert - hiervoor een grondige kennis over de landbouwsector moet hebben. Bij de ervaren experts van 't Boerenhuys ben je dan ook aan het juiste adres. Wij volgen de markt op de voet en geven advies over alle noodzakelijke fiscale en financiële regelingen

Schatting nodig voor je boerderij, hoeve of landbouwbedrijf? Dit kan zowel voor een eventuele verkoop als voor een verzekering, een krediet of nalatenschap noodzakelijk zijn. Met 't Boerenhuys staan we je graag bij. Wij zijn VLABEL-erkend schatter (Erkenningsnummer VLABEL: 005230333865), waardoor onze schattingen geldig zijn voor banken, notarissen…

Wens je een taxatie?

Redenen voor de taxatie van agrarisch vastgoed

Het laten taxeren van agrarisch vastgoed kan uiteenlopende redenen hebben. Je kan je landelijk vastgoed bijvoorbeeld getaxeerd willen hebben wanneer je van plan bent je agrarische onderneming te verkopen, wanneer je benieuwd bent hoe je landelijk vastgoed in de markt staat of misschien is het nodig voor verzekeringen. Wat de reden ook is voor de taxatie van je landelijk vastgoed, de taxateurs van ’t Boerenhuys zijn je hierbij graag van dienst. Zelfs voor de delicate rol als bemiddelaar kan je op onze experts rekenen.

Het is van belang om voor deze belangrijke waardebepaling niet voor een reguliere taxateur te kiezen, maar op zoek te gaan naar een taxateur gespecialiseerd in agrarisch vastgoed. Dit omdat het taxeren van landelijk vastgoed veel aanvullende aspecten met zich meebrengt in vergelijking met bijvoorbeeld de taxatie van een woning of bedrijfspand. Zo is er meestal niet alleen een taxatie nodig van het agrarische pand zelf, maar is ook de bijbehorende grond van belang voor het bepalen van de marktwaarde van agrarisch vastgoed. Je kan er ook voor kiezen om enkel een waardebepaling van je landbouwgrond te laten uitvoeren. Hiernaast zijn er verschillende rechten die met betrekking tot de taxatie van landelijk vastgoed van belang zijn, zoals toeslagrechten en nutriëntenemissierechten (NER). Materie voor experts dus!

Jarenlange ervaring in de landelijke vastgoedsector

De taxateurs van ’t Boerenhuys zijn onafhankelijk, gecertificeerd en combineren brede kennis met jarenlange ervaring als taxateurs in de agrarische sector. Onze ervaring in de agrarische sector is bovendien zeer divers. Je kan hierbij bijvoorbeeld denken aan het taxeren van agrarische ondernemingen, maar ook aan het taxeren van landbouwgrond of woonboerderijen. Juist door deze jarenlange en brede ervaring zijn wij uitstekend op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op de huidige agrarische vastgoedmarkt.

Onze taxateurs weten exact welke aspecten de aandacht kunnen trekken van eventuele kopers en dergelijke aspecten kunnen de marktwaarde van je agrarische onderneming aanzienlijk verhogen. Ook hebben onze taxateurs oog voor de verschillende mogelijkheden en projecten, die buiten de huidige functie van je landelijk vastgoed te realiseren zijn. Hierdoor kunnen wij je getaxeerde landbouwbedrijf, hoeve of agrarische grond optimaal taxeren en eventueel in de markt plaatsen.

Contacteer ons

Voordelen als je met 't Boerenhuys samenwerkt

Naast het taxeren van landelijk vastgoed, adviseert ’t Boerenhuys je ook graag met betrekking tot de verschillende fiscale en financiële regelingen die van toepassing kunnen zijn op je agrarische vastgoedobject. Indien de taxatie is uitgevoerd met als doel het agrarisch object te verkopen, kun je na het uitbrengen van het taxatierapport besluiten om het getaxeerde pand te laten opnemen in onze verkoopportefeuille.

Wil je nog meer weten over de werking van een landbouwtaxatie?
Lees onze praktische gids hieronder voor een vlotte taxatie.

Kostprijs taxatie:

Alles excl. 21% BTW


Waardering hoeve/ landbouwbedrijf: 895,00 €

Waardering landbouwgrond:
300,00 €

Waardering landbouwgrond meerdere percelen: 400,00 €

Waardering op maat (bvb.: uitwerken familieareaal): 105,00 €/h

Waardering levende have en goed: 105,00 €/h


Ons laatste nieuws

Hoeve te hoop Limburg, ontdek het aanbod van 't Boerenhuys

Stoppen met je landbouwbedrijf, 't Boerenhuys helpt bij overname en verkoop

Nieuwsbrief februari 2024: Renovatieverplichting en Agridagen

Nieuwsbrief januari 2024: bijkomende administratieve verplichtingen pacht - Agro Expo

NIET GEVONDEN WAT JE ZOCHT?

bLIJF OP DE HOOGTE VAN ONS AANBOD