Nieuwsbrief juni 2023: de afwerkingsregel en onze discrete portefeuille

VLAAMSE REGERING NEEMT ‘AFWERKINGSREGEL’ OP DE KORREL

Een nieuwe woning bouwen tegen een bestaande wachtgevel? Volgens artikel 4.4.3 van de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening – ook wel de ‘afwerkingsregel’ genoemd – kan het momenteel perfect. Zelfs als het perceel eigenlijk niet voor woningbouw bestemd is en het bijgevolg om een zonevreemd project gaat.

Logischerwijs zorgt deze afwerkingsregel ervoor dat de lintbebouwing en het aantal zonevreemde woningen toeneemt, wat niet in lijn ligt met de huidige bouwshift en het vrijwaren van de open ruimte. De Vlaamse Regering wil dan ook actie ondernemen.

In het voorontwerp van een recent decreet wordt voorgesteld om de afwerkingsregel op te heffen in gebieden die niet bestemd zijn voor woningbouw. Enkel in woonreservegebied zou de regel nog van toepassing zijn. Het is de bedoeling dat de nieuwe regelgeving dit najaar al van kracht is.

Unieke opportuniteiten in ons discreet aanbod

Bij ’t Boerenhuys hebben we heel wat panden te koop op de website, social media en zoekertjeswebsites. Daarnaast hebben we echter ook een discrete portefeuille, waarbij de verkoper zijn eigendom niet openbaar te koop stelt.

Heeft u dus een specifieke zoekopdracht en vindt u online niet meteen wat u zoekt, neem dan zeker contact op. Misschien zit de ideale match wel in ons discreet aanbod.