Nieuwsbrief januari 2024: bijkomende administratieve verplichtingen pacht - Agro Expo

EXTRA VERPLICHTINGEN ZORGT VOOR ADMINISTRATIEVE OVERLAST

Elk jaar opnieuw is het een huzarenstukje om de belastingaangiften tijdig en correct in te dienen, maar volgend aanslagjaar wordt het helaas nóg pittiger voor land- en tuinbouwers. Op 29 december is namelijk een nieuwe wet gepubliceerd die voor een forse toename van de administratieve overlast zorgt.

Zo moeten alle landbouwers voortaan een extra bijlage toevoegen als ze een onroerend goed pachten of huren. Aangezien ze in veel gevallen niet over alle vereiste gegevens beschikken, zullen deze de komende weken en maanden massaal opgevraagd moeten worden. Een concreet voorbeeld: voortaan moeten alle kadastrale nummers waarvoor er pacht betaald wordt opgenomen worden, net als de rijksregisternummers van verhuurders of verpachters. Geen evidentie.

De nieuwe wet is vooral bedoeld om gemakkelijker controles te kunnen uitvoeren, maar zorgt dus wel voor heel wat extra administratie. Heb je zelf nog vragen over deze nieuwe wet of kan je ondersteuning gebruiken, dan kan je uiteraard steeds een beroep doen op ’t Boerenhuys.

’t Boerenhuys present op Agro Expo

Op 27, 28 en 29 januari vindt in Expo Roeselare de vakbeurs Agro Expo plaats. Daar tekenen een 170-tal standhouders present, allen actief in de landbouw, tuinbouw en veeteelt. Uiteraard kan je ook ’t Boerenhuys een bezoek brengen in Roeselare. Je vindt ons team terug bij stand 413. Tot binnenkort!