Nieuwsbrief februari 2024: Renovatieverplichting en Agridagen

RENOVATIEPLICHT ZORGT VOOR KOPZORGEN BIJ SCHEIDING

De renovatieverplichting die vorig jaar werd ingevoerd door de Vlaamse overheid, dreigt voor financiële drama’s te zorgen bij scheidende koppels. De renovatieplicht houdt namelijk in dat je binnen de vijf jaar een energetische renovatie moet uitvoeren, toch als je woning niet aan de huidige normen voldoet. Die termijn loopt echter gewoon door als je het huis verkoopt en overtreders riskeren tot 200.000 euro boete. Slik.

De nieuwe eigenaar moet dus binnen de resterende periode renoveren en hierbij begint géén nieuwe termijn van vijf jaar. En net daar knelt het schoentje voor koppels die uit elkaar gaan. Zij moeten de woning soms verkopen nog voor de renovatiewerken werden uitgevoerd, maar zien de waarde van hun woning sterk dalen. Potentiële kopers moeten namelijk nog verplicht renoveren en nemen dit mee in de onderhandelingen.

Wist-je-datje: 't Boerenhuys op de Agridagen

Het team van ’t Boerenhuys tekent op 16, 17 en 18 februari present op de Agridagen, die plaatsvinden in de loodsen Weelde Depot in Ravels. Je vindt ons terug bij standnummer 2125 tijdens deze vakbeurs voor intensieve veeteelt en mechanisatie op erfniveau.