Nieuwsbrief april 2022: Nieuwe regels voor paardenhouders en onze discrete portefeuille

NIEUWE REGELS VOOR PAARDENHOUDERS VAN KRACHT

Volgens een nieuwe Europese wet moeten inrichtingen die paarden houden zich sinds 9 februari officieel registreren. Deze nieuw wet is in het leven geroepen om de gezondheidsnormen en de veiligheid van de voedselketen sterker te bewaken. De registratieregels laten namelijk toe om alle paarden op te sporen die eventueel in aanmerking kwamen met zieke dieren. De nieuwe regels gelden overigens voor alle ‘paardachtigen’, dus naast paarden ook ezels, halfezels en zebra’s.

Hulp nodig bij de registratie of meer informatie nodig? Dan kan je uiteraard steeds bij ’t Boerenhuys terecht. Hou in het achterhoofd dat je slechts tot 31 juli de tijd hebt om je als paardenhouder te registeren. Wie de administratie niet tijdig op orde heeft, kan zich aan sancties verwachten. Bovendien kunnen de dieren dan niet meer weggegeven, verkocht of geslacht worden.

Discretie troef bij 't Boerenhuys

Wist je dat wij over een ‘discrete portefeuille’ beschikken met over te nemen landbouwbedrijven? Dat bekent dat deze projecten niet zichtbaar gepubliceerd worden en er niet actief reclame gemaakt wordt, om zo de discretie te verzekeren voor de verkoper.

Slechts een erg selectief publiek krijgt deze landbouwbedrijven te zien. Daarom is het wijs om je gegevens en zoekopdracht zo specifiek mogelijk door te geven aan ons. Wie weet kunnen we je wel verrassen met het perfecte bedrijf, dat niet eens te koop leek te staan.